În timpul iernii, în perioadele cu temperaturi reduse s-ar putea să vă preocupe starea de funcționare a unității de ventilație sau să nu știți cum să o utilizați pentru a obține performanțe optime. Iată câteva sfaturi care v-ar putea ajuta.

Vă oferim 8 sfaturi pentru perioadele în care temperatura exterioară scade considerabil:

1 Nu modificați valorile prestabilite. Sistemul de ventilație a fost configurat în momentul instalării pentru a funcționa optim în locuința dumneavoastră.

2 În situații de umiditate crescută în casă, cum ar fi atunci când faceți duș, uscați hainele sau folosiți sauna, vă recomandăm să intensificați puterea ventilației (trecând în modul HIGH).

3 Utilizați doar filtre originale și curate. Producătorii asigură performanța optimă a unităților de ventilație cu filtre originale. Verificați starea filtrelor, să nu fie înfundate, să fie curate. Se recomandă înlocuirea filtrelor cel puțin o dată pe an.

4 Nu uitați să reglați temperatura unității de ventilație la 1-2 grade mai jos decât temperatura dorită în interiorul casei. Acest ajustaj va îmbunătăți circulația aerului în locuință.

5 Este perfect normal să observați puțin îngheț în unitatea de ventilație atunci când temperaturile exterioare sunt foarte scăzute. Acest lucru se va rezolva de la sine. Evitați să deschideți unitatea de mai multe ori pentru a verifica gheața, deoarece acest lucru poate agrava situația. Nu opriți unitatea de ventilație, deoarece există riscul de formare a condensului în tubulatură.

6 Asigurați-vă că admisia de aer proaspăt nu este blocată de zăpadă sau gheață.

7 Evitați să utilizați sistemul de ventilație la viteza minimă sau cea mai scăzută (modul AWAY).

8 Consultați ghidul de utilizare al unității de ventilație pentru informații privind întreținerea acesteia.

Solicitare ofertă