fbpx

Sisteme Centrale de Aspirare

Sistem central de aspirare industrial

Sistemul central de aspirare industrial este un sistem inovativ ce asigură calitatea superioară a aerului din zona de producție, reducerea timpului alocat procesului de curățenie, simplificarea procesului de curățenie, zgomot redus și mai mult confort pentru angajați, mentenanță redusă și costuri asociate reduse, eficientizare energetică.

Solicitare Ofertă

Ce este un sistem central de aspirare industrial?

Este un sistem de aspirare inovativ și performant recomandat în toate industriile.

L

UNITATE CENTRALĂ

L

TUBULATURĂ

L

FURTUN & ACCESORII

L

FURTUN & ACCESORII

L

FURTUN & ACCESORII

L

PRIZĂ

L

PRIZĂ

L

PRIZĂ

L

PRIZĂ

L

PRIZĂ

L

PRIZĂ

L

PRIZĂ

L

PRIZĂ

L

PRIZĂ

L

PRIZĂ

L

PRIZĂ

L

PRIZĂ

L

PRIZĂ

L

PRIZĂ

L

PRIZĂ

Exemplu Sistem Central de Aspirare – Hală Industrială

Unitatea centrală de aspirare (compusă din motor/suflantă, separator de particule și panou de control) se montează într-o cameră tehnică, departe de operatori, aspect ce oferă foarte multe avantaje.

Sistemul Central de Aspirare Industrial este compus din cinci elemente majore: unitatea centrală de aspirare, sistemul de tubulatură, prizele de aspirare, furtunul și accesoriile.

Unitate centrală

Unitatea centrală de aspirare (compusă din motor/suflantă, separator de particule, panou de control) va fi instalată în spațiul desemnat. La aceasta va fi conectat sistemul de tubulatură.

Tubulatură

Sistemul de tubulatură (în general din metal, dar este disponibilă și opțiunea din PVC special) și circuitul de comandă se vor monta aparent pentru acces facil. Acestea fac legătura cu prizele de aspirare.

Prize

Prizele de aspirare sunt amplasate strategic în zonele ce urmează a fi deservite. Se pot utiliza prize de aspirare, role cu furtun retractabil sau alte tipuri de orificii dedicate aspirării.

Furtun

Pentru a aspira se utilizează furtunul ce poate fi atașabil la priza de aspirare sau retractabil pe rolă sau retractabil în tubulatură.

Accesorii

Se atașează furtunului accesoriul profesional adecvat și se începe curățenia.

Beneficii sistem central de aspirare

Principiul de funcționare al sistemului central de aspirare industrial ce presupune amplasarea unității centrale în afara spațiului de lucru, aspirarea integrală a particulelor și evacuarea la exterior a aerului filtrat determină o serie de beneficii foarte clare.
Principalele beneficii ale instalării unui sistem central de aspirare industrial sunt asigurarea calității superioare a aerului din zona de lucru, reducerea timpului alocat procesului de curățenie, simplificarea procesului de curățenie, zgomot redus și mai mult confort pentru angajați, mentenanță redusă și costuri asociate reduse, eficientizare energetică.

Este singura soluție ce poate elimina cu eficiență de 100% tot praful, virusurile, bacteriile, alergenii – toate particulele aspirate. Aerul din zona de lucru nu mai este contaminat/poluat.

Scăderea costurilor asociate curățeniei fac din sistemul central de aspirare industrial soluția ideală: durata de viață foarte mare, mentenanța redusă, costurile de utilizare mici (consumabile, energie electrică și timp) și economia de spațiu dedicat.

Motoarele de inducție din sistemele centrale de aspirare au o construcție robustă și sunt realizate pentru aplicații industriale cu durabilitatea și fiabilitatea în prim plan. Acestea sunt construite să reziste stresului operării continue, 24 de ore, 7 zile din 7.

Putere de aspirare mai mare prin utilizarea unităților centrale fixe.

Timpul dedicat procesului de curățenie va fi redus considerabil (activitatea de aspirare durează mai puțin și nici nu mai este antrenat praful de aspiratoarele obișnuite – praf ce în mod normal se depune pe elementele din vecinătatea zonei aspirate).

Mai mulți operatori sau mașini pot aspira simultan.

Filtre cu suprafețe foarte mari ce determină o filtrare superioară.

Accesorii potrivite oricărui tip de suprafață.

Este soluția cea mai eficientă energetic, comparativ cu orice altă soluție de aspirare.

Zgomotul este redus la „susurul” aerului absorbit.

Eliminarea timpilor morți – fără conectări și deconectări ale cablurilor de curent electric, ale accesoriilor, fără goliri frecvente ale recipientelor de coletcare. Pur și simplu conectați furtunul la o priză de aspirare sau trageți furtunul de pe rolă sau din tubulatură și puteți începe curățenia.

Se conecteaza accesoriul preferat la furtun și furtunul la priză și tot sistemul pornește automat sau la apăsarea unui buton.

Furtunul este foarte ușor și suficient de lung pentru a ajunge în toate zonele dorite.

Se elimină dificulatea și timpul alocat manipulării unui aspirator profesional clasic.

Recipientul de acumulare nu va mai necesita golire la fiecare utilizare.

Recomandat în toate industriile

Sistemul central de aspirare industrial este perfect pentru toate mediile în care utilizarea aspiratoarelor portabile este dificilă datorită spațiului redus, cu restricții, datorită specificului zonei de lucru sau al procesului de producție sau când aspiratoarele portabile nu sunt eficiente din cauza prafului periculos și agresiv.

Când sistemul central de aspirare industrial
devine indispensabil?

Reducerea timpului

Dacă este necesară reducerea timpului alocat procesului de curățenie, precum în cazul liniilor de asamblare, și o putere mare de aspirare este necesar a fi disponibilă pentru utilizare imediată.

Spații mici

Dacă spațiile pentru manipularea unor aspiratoare profesionale portabile (de regulă montate pe cărucioare) sunt prea mici.

Reziduuri

Dacă pulberile, reziduurile ce trebuie aspirate sunt agresive, toxice sau pur și simplu voluminoase.

Spații verticale

Dacă activitatea sau/și zona de producție sunt dezvoltate pe niveluri/vertical, așa cum sunt silozurile.

Camere albe

Dacă în zona vizată nu este permis nici măcar un fir de praf, așa cum este în cazul camerelor albe (laboratoare, asamblare sau reparare echipamente de precizie, etc.).

Mai mulți operatori

Dacă mai mulți operatori sau ustensile/utilaje/mașini trebuie să aspire simultan într-un loc limitat.

Solicitare Ofertă

Suntem bucuroși să discutăm despre proiectul dumneavoastră! Pentru solicitarea unei oferte vă rugăm să ne contactați telefonic sau completând formularul dedicat.

Solicitare ofertă