VOPSITORII & PROCES VOPSIRE

PROTECȚIE EXPLOZIE & FOC

Echipamente Protecție la Explozie & Foc pentru Vopsitorii

În procesul de vopsire sunt prelucrate și utilizate diferite tipuri de materiale de acoperire. Cele mai frecvent utilizate materiale includ vopselele lichide și vopselele pulbere. În ambele cazuri, există un risc semnificativ de incendiu sau explozie.

Spre deosebire de vopselele lichide, în care componentele individuale sunt amestecate și reacționează într-o soluție de apă sau solvent în timpul producției, componentele individuale ale vopselelor pulbere sunt amestecate în topitură. Amestecul final este extrudat de echipamentele de producție pe role de răcire și, după răcire, este măcinat în mori speciale până la grosimea necesară a particulelor de pulbere. Această substanță este produsul final – vopsea pulbere.

Vopseaua pulbere nu este diluată sau dizolvată în niciun lichid pentru aplicare. Se aplică sub formă de pulbere prin aer comprimat, care, amestecat cu pulberea, formează un amestec care se comportă ca un amestec lichid. Poate crea o atmosferă explozivă periculoasă în cabinele de vopsea, pericol care apare în special în unitățile de filtrare.

RISCURI DE EXPLOZIE ÎN VOPSITORII & INDUSTRIA VOPSELURILOR

Incendiile și exploziile de praf în industria vopselei pot apărea, de exemplu, în timpul șlefuirii și zdrobirii topiturii în producția de vopsea pulbere. Aplicarea vopselelor pulbere în cabinele de vopsire prezintă, de asemenea, un mare risc. În timpul procesului de vopsire, praful dispersat este colectat în filtre, unde poate crea o atmosferă explozivă. Descărcările electrostatice ale pistoalelor de vopsea pot fi, de asemenea, o problemă, acolo unde poate apărea un incendiu.

COMBINAȚIE DE ELEMENTE CARE CONDUC LA APRINDERE ȘI EXPLOZIE

Aprinderea și explozia ulterioară au loc dacă următoarele condiții sunt îndeplinite în același timp în același spațiu:
substanțe caracterizate de reacții exoterme (de exemplu, particule de praf organic),
cantitate suficientă de oxigen (sau agent de oxidare în general),
sursă de aprindere efectivă (sursă de iniţiere efectivă).

EXPLOZIILE DIN INDUSTRIA VOPSELEI TREBUIE PREVENITE

În prezent, este posibil din punct de vedere tehnologic să se identifice în avans toate riscurile iminente. Obligația de a aplica măsuri preventive adecvate este impusă de directiva ATEX 153, care presupune protecția vieților umane și a tehnologiei de producție de consecințele devastatoare ale unei explozii.

BENEFICIILE PROTECȚIEI ANTI-EXPLOZII

creșterea siguranței la locul de muncă și protejarea sănătății și vieții oamenilor
protecția proprietății și a echipamentelor scumpe
reducerea riscului de deteriorare și pierdere în producție
eliminarea perioadelor lungi de nefuncționare, păstrarea clienților existenți și menținerea stabilității economice

Solictare Ofertă

Suntem bucuroși să discutăm despre proiectul dumneavoastră! Pentru solicitarea unei oferte vă rugăm să ne contactați telefonic sau completând formularul dedicat.

Solictare Ofertă

Suntem bucuroși să discutăm despre proiectul dumneavoastră! Pentru solicitarea unei oferte vă rugăm să ne contactați telefonic sau completând formularul dedicat.

Solicitare ofertă