INGINERIE & INDUSTRIA AUTO
PROTECȚIE EXPLOZIE & FOC
Inginerie & Industria Auto
Poate cel mai mare risc de explozie și incendiu în industria ingineriei este praful metalic, în special acolo unde sunt procesate aluminiul și aliajele sale. La prelucrarea pieselor metalice, se eliberează praf, care devine foarte exploziv atunci când este amestecat cu un agent oxidant. Exemplele tipice includ aluminiu, magneziu, titan sau zinc și aliajele acestora, unde au o prezență semnificativă.
În timpul producției industriale, particulele mici sunt eliberate în aer din materialul vrac. Mișcarea aerului face ca particulele să se învârtească și să atingă cu ușurință concentrații explozive. O explozie periculoasă are loc atunci când praful agitat intră în contact cu o sursă eficientă de inițiere. Riscul unei explozii crește, mai ales într-un spațiu închis.
În cele mai multe cazuri, aceasta implică tratarea mecanică a suprafețelor, fie că este vorba de șlefuire, sablare sau tăiere. Acest risc apare în industria auto în producția de roți din aluminiu, componente din aliaj, de exemplu în caroserie sau producția de frâne. În industria construcțiilor, aceasta este, de exemplu, producția de profile de ferestre din aluminiu. La mașinile CNC pentru prelucrarea pieselor din aliaje de materiale metalice există un risc mare de incendii devastatoare.
RISCURI ÎN INDUSTRIA INGINERIEI & AUTO
Pulberile metalice au o serie de proprietăți specifice care le deosebesc de alte prafuri comune, cum ar fi amidonul, făina sau zahărul. Toate pulberile își modifică parametrii explozivi în funcție de mărimea granulelor. În cazul prafurilor metalice, acest fenomen se manifestă într-o măsură extremă. În timp ce pentru praful organic diferența de parametri dintre praful grosier și cel extrem de fin este în intervalul de zeci de procente, pentru praful de aluminiu este de ordinul sutelor de procente. Regula de bază este că, cu cât praful de metal este mai fin, cu atât explozia este mai distructivă.
COMBINAȚIE DE ELEMENTE CARE CONDUC LA APRINDERE ȘI EXPLOZIE
Aprinderea și explozia ulterioară au loc dacă următoarele condiții sunt îndeplinite în același timp în același spațiu:
substanțe caracterizate de reacții exoterme (de exemplu, particule de praf organic),
cantitate suficientă de oxigen (sau agent de oxidare în general),
sursă de aprindere efectivă (sursă de iniţiere efectivă).
RISCURI DE EXPLOZII ÎN LANȚ
În tehnologia de prelucrare industrială, care poate consta în mod normal dintr-un uscător cu pulverizare, un jgheab vibrant, un ciclon etc., o reacție în lanț de explozii poate fi declanșată în anumite circumstanțe, deoarece echipamentele individuale sunt interconectate printr-un sistem de transport pneumatic. Subestimarea riscului de separare a exploziei cu o protecție adecvată poate avea consecințe de amploare și poate duce chiar la pierderea de vieți omenești și la distrugerea echipamentelor și a clădirilor întregi.
EXPLOZIILE DIN INGINERIE & INDUSTRIA AUTO TREBUIE PREVENITE
În prezent, este posibil din punct de vedere tehnologic să se identifice în avans toate riscurile iminente. Obligația de a aplica măsuri preventive adecvate este impusă de directiva ATEX 153, care presupune protecția vieților umane și a tehnologiei de producție de consecințele devastatoare ale unei explozii.
METODE DE PROTECȚIE LA EXPLOZIE
Sistemul HRD - sistem suprimare explozie
VMP & VENT PRO - panouri ventilare explozie
FLEX - ventilare explozie fără flacără
Bariera HRD - izolare explozie
B-FLAP I - clapetă izolare explozie
GatEx - valvă tip ghilotină cu acționare rapidă
ELEVEX - protecția la explozie a elevatoarelor și benzilor transportoare
FIREPRO - protecția la foc a mașinilor CNC
FIREPRO - protecția la foc a echipamentelor mecanice
BENEFICIILE PROTECȚIEI ANTI-EXPLOZII
creșterea siguranței la locul de muncă și protejarea sănătății și vieții oamenilor
protecția proprietății și a echipamentelor scumpe
reducerea riscului de deteriorare și pierdere în producție
eliminarea perioadelor lungi de nefuncționare, păstrarea clienților existenți și menținerea stabilității economice
Solictare Ofertă
Suntem bucuroși să discutăm despre proiectul dumneavoastră! Pentru solicitarea unei oferte vă rugăm să ne contactați telefonic sau completând formularul dedicat.
Solictare Ofertă
Suntem bucuroși să discutăm despre proiectul dumneavoastră! Pentru solicitarea unei oferte vă rugăm să ne contactați telefonic sau completând formularul dedicat.
Modalități de plată
Transfer bancar
Card bancar
deretica
Better Quality of Life
Adresa: bulevardul Mamaia, nr. 284
Constanța, județul Constanța, 900552
Telefon: +40 739 198 656
E-mail: office@deretica.ro
Program: Luni - Vineri (09:00 - 16:30)
Date de contact
Adresa: bulevardul Mamaia, nr. 284
Constanța, județul Constanța, 900552
Telefon: +40 739 198 656
E-mail: office@deretica.ro
Program: Luni - Vineri (09:00 - 16:30)