INDUSTRIA FARMACEUTICĂ ȘI INDUSTRIA CHIMICĂ

PROTECȚIE EXPLOZIE & FOC

Echipamente Protecție la Explozie & Foc pentru Industriile Farmaceutică și Chimică

În industria chimică și farmaceutică, materialele în vrac cu caracteristici explozive specifice sunt de obicei prelucrate. În timpul producției industriale, particulele mici sunt eliberate în aer din materialul în vrac. Pe măsură ce aerul se mișcă, particulele se învârtesc și ajung cu ușurință la concentrații explozive. O explozie periculoasă are loc atunci când praful combustibil intră în contact cu o sursă eficientă de inițiere.

Aceste industrii procesează o gamă largă de materiale cu diferite niveluri de explozibilitate și sunt foarte ușor de aprins. Când vaporii inflamabili se combină cu praful, formează un amestec exploziv care poate fi aprins prin descărcare electrostatică, supraîncălzire mecanică sau reacție chimică. În procesul farmaceutic, medicamentele de mare valoare sunt adesea produse în procese de fabricație mai mici.

RISCURI DE EXPLOZIE ÎN INDUSTRIA FARMACEUTICĂ & INDUSTRIA CHIMICĂ

În industria chimică și farmaceutică, materialul în vrac este manipulat în timpul producției. Din aceste materiale sau substanțe, mici particule de praf cu caracteristici explozive specifice sunt eliberate în aer. În interiorul și în jurul echipamentelor de producție industrială, o pulbere fină amestecată cu aer creează o concentrație explozivă. Apariția, de exemplu, a unei scântei mecanice, a unei descărcări statice sau a căldurii de la suprafețele înconjurătoare în același spațiu poate duce la o consecință inevitabilă - o creștere locală bruscă a energiei, căldurii și presiunii.

COMBINAȚIE DE ELEMENTE CARE CONDUC LA APRINDERE ȘI EXPLOZIE

Aprinderea și explozia ulterioară au loc dacă următoarele condiții sunt îndeplinite în același timp în același spațiu:
substanțe caracterizate de reacții exoterme (de exemplu, particule de praf organic),
cantitate suficientă de oxigen (sau agent de oxidare în general),
sursă de aprindere efectivă (sursă de iniţiere efectivă).

EXPLOZIILE DIN INDUSTRIA FARMACEUTICĂ & INDUSTRIA CHIMICĂ TREBUIE PREVENITE

În prezent, este posibil din punct de vedere tehnologic să se identifice în avans toate riscurile iminente. Obligația de a aplica măsuri preventive adecvate este impusă de directiva ATEX 153, care presupune protecția vieților umane și a tehnologiei de producție de consecințele devastatoare ale unei explozii.

BENEFICIILE PROTECȚIEI ANTI-EXPLOZII

creșterea siguranței la locul de muncă și protejarea sănătății și vieții oamenilor
protecția proprietății și a echipamentelor scumpe
reducerea riscului de deteriorare și pierdere în producție
eliminarea perioadelor lungi de nefuncționare, păstrarea clienților existenți și menținerea stabilității economice

Solictare Ofertă

Suntem bucuroși să discutăm despre proiectul dumneavoastră! Pentru solicitarea unei oferte vă rugăm să ne contactați telefonic sau completând formularul dedicat.

Solictare Ofertă

Suntem bucuroși să discutăm despre proiectul dumneavoastră! Pentru solicitarea unei oferte vă rugăm să ne contactați telefonic sau completând formularul dedicat.

Solicitare ofertă