Sisteme Centrale de Aspirare

Instrucțiuni de instalare  〉  Tubulatură

tubulatură
sistem central de aspirare

Tubulatura trebuie instalată cât mai drept posibil, evitând adăugarea de coturi suplimentare unde există soluții alternative (coturile suplimentare pot crește riscul de înfundare a sistemului și scad performanța de aspirare – nivelul de afectare al performanțelor este unul mic, dar trebuie evitat pe cât posibil).

TĂIERE

Elementele (coturi, teuri, cuple) sunt realizate astfel încât conexiunea cu țevile să poată fi realizată fără unelte speciale. Luați în calcul lungimea țevii ce intră în conexiune (1,9-3,5cm/conexiune) când tăiați țevile.

Este recomandată utilizarea unui tăietor cu role pentru țevi și a unui debavurator. Conexiunile cu țevi nedebavurate vor crește dramatic riscul de înfundare ale sistemului de tubulatură în acel punct.

TĂIERE CORECTĂ

TĂIERE INCORECTĂ

ATENȚIE!
Tăieturile țevilor trebuie realizate la un unghi de 0°perfect. Fiecare tăietură trebuie obligatoriu debavurată astfel încât suprafața de la interior să nu fie zgâriată, să nu conțină exces de material, iar marginea țevii să fie dreaptă, fără denivelări.

CONEXIUNE

Țineți cont de faptul că bifurcațiile sunt unidirecționale și trebuie poziționate astfel încât acestea să urmeze cursul aerului din țevi (de la priză spre unitatea centrală).

De aceea, este recomandat să începeți pozarea tubulaturii de la unitate spre prizele de aspirare.

Astfel veți ști în orice moment care este cursul aerului prin tubulatură.

INSTALARE CORECTĂ

INSTALARE INCORECTĂ

ATENȚIE!
Ramificațiile pot fi poziționate doar în sus sau pe orizontală.

Nu aveți voie să poziționați ramificația în jos, deoarece murdăria aspirată va fi aruncată în interiorul acesteia și există posibilitatea de a înfunda coloana ramificată în jos.

Pentru a ramifica în jos, poziționați ramificația pe orizontală și folosiți două coturi de 45⁰ sau un cot de 90 ⁰.

INSTALARE CORECTĂ

INSTALARE INCORECTĂ

Ramificațiile se poziționează în sus, la 45 grade, sau cel mult pe orizontală.

CONEXIUNE

Pentru fixarea și etanșeizarea conexiunilor se va utiliza adezivul (cimentul) pentru PVC. Puneți adeziv îndeajuns ca la marginea exterioară să se formeze o ramă continuă de adeziv.

INSTALARE CORECTĂ

INSTALARE INCORECTĂ

ATENȚIE!
Adezivul pentru PVC se va aplica numai pe exteriorul parții ce va intra în conexiunea fixată. Adezivul nu va fi aplicat pe interiorul cămășii ce îmbracă conexiunea, pentru a evita acumulările de adeziv în interior.

SINGURELE CONEXIUNI CE
NU NECESITĂ LIPIREA CU ADEZIV

Conexiunea tubulaturii la admisia unității centrale

asigurare cu un colier reglabil.

Conexiunea tubulaturii la evacuarea unității centrale

asigurare cu un colier reglabil.

Conexiunea prizei de aspirare la soclul prizei

etanșeizare realizată de garnitura soclului.

CANALELE ȘI FIXAREA

Adâncimea canalelor trebuie să asigure îngroparea tubulaturii și a circuitului de comandă sub un strat de minim 1cm de material. Bridele sau suporții de fixare vor fi utilizate la o distanță de maxim 2 metri.

Solicitare ofertă