Sisteme Centrale de Aspirare

Instrucțiuni de instalare  〉  Retractabile  〉  Retractabil S

Retractabil S
sistem central de aspirare

Planificarea reprezintă o etapă esențială în instalarea unui sistem central de aspirare. Este esențial un echilibru între locația prizei de aspirare și practicitatea instalării în aceste locații.

Poziționarea soclului

Dacă orificiul de admisie trebuie instalat în jos, vă recomandăm ca partea de jos a soclului să fie la 41 până la 76cm de podea, pentru o utilizare facilă a sistemului Retractabil S.

Pentru orientarea în sus, vă recomandăm ca partea inferioară a soclului să se afle la 91-121cm de podea, pentru confort maxim.

Capacul temporar de protecție (capacul de culoare galbenă) trebuie adus la fața peretelui finisat, maxim la 5mm adâncime (flanșele laterale vor fi îngropate 1cm față de nivelul de înalt a peretelui finisat – acestea sunt folosite pentru ancorarea soclului în perete).

Poziția prizei de aspirare poate fi ajustată conform tencuielii sau eventualelor suprafețe deformate (între 0,8 și 2cm).

Circuit de comandă

Trageți firele circuitului de comandă la fiecare priză a sistemului Retractabil S, modalitate de conectare identică cu cea a prizelor standard.

Introduceți cele două fire de joasă tensiune prin orificiul rotundă din partea de jos a soclului. Conectați-le la cele două cabluri de la comutator. Faceți conexiunea din față și depozitați firele în spațiul gol din jurul soclului.

După conectarea firelor de joasă tensiune, efectuați un test de conductivitate înainte de a finaliza montarea prizei. De asemenea, vă recomandăm să efectuați un test de aspirație pentru a vă asigura că instalația este sigilată corect.

Instalarea ușii sistemului Retractabil S

Odată ce peretele este finisat, scoateți capacul temporar galben.
Introduceți ușa în fanta corespunzătoare.
Apoi, deschideți ușa și introduceți cele patru șuruburi în colțuri pentru a menține piesa în poziție. Reglați cele 4 șuruburi astfel încât ușa să se închidă corect.

Sistem de siguranță

Adăugați sistemul de siguranță înainte de a conecta tubulatura sistemului Retractabil S cu tubulatura obișnuită a sistemului central de aspirare. Acesta trebuie amplasat în punctul în care lungimea furtunului trebuie să se oprească (lungimea totală a furtunului începând de la intrare, adică 9/12/15/18m) atunci când este depozitată în țeavă.

Sistemul de siguranță împiedică furtunul să-și urmeze accidental rularea în țevi.

Dacă soclul este instalat în sus și conducta rulează drept în sus mai mult de 3m adăugați două coturi de 22,5° aproape de orificiul de admisie pentru a împiedica alunecarea furtunului.

După tăierea țevilor din PVC, asigurați-vă că eliminați toate bavurile. Verificați toată tubulatura pentru a vă asigura că este complet netedă, perfect rotundă și nu este deteriorată.

Numai fitingurile proiectate pentru sistemele Retractabile S pot fi utilizate în secțiunea tubulaturii care stochează furtunul.

Cu cât se utilizează mai multe coturi de 90, cu atât este nevoie de mai multă forță pentru a scoate furtunul din priză. Încercați să nu utilizați mai mult de patru coturi de 90 pentru fiecare priză.

Încercați să evitați folosirea a doua coturi consecutive. Încercați să le distanțați cât mai mult posibil.

Este important să proiectați conductele, astfel încât furtunul să fie depozitat pe un singur nivel. Evitați depozitarea furtunului pe două niveluri diferite.

Solicitare ofertă