Sisteme Centrale de Aspirare

evacuare
sistem central de aspirare

Recomandăm instalarea evacuării aerului către exteriorul clădirii, pentru a maximiza beneficiile oferite de sistemul central de aspirare – sistemele de filtrare ale unităților centrale, chiar și cele mai eficiente sisteme de filtrare HEPA, pot permite anumitor particule mai mici de 0,1 – 0,2 microni să treacă de acestea – pentru a elimina din locuință cu eficiență de 100% toate particulele aspirate, inclusiv cele încărcate de mirosuri, recomandăm instalarea evacuării către exterior, inclusiv în clădirile pasive (utilizând prize de aspirare certificate KlimaHaus pentru case pasive, ce rezistă inclusiv la Blower-Door test).

Toba de evacuare (oferită de obicei împreună cu unitatea centrală de aspirare) va fi instalată pe tubulatura de evacuare – lângă unitate pentru zgomot mai mic în încăperea în care se află unitatea sau mai aproape de grilajul / valva de evacuare pentru zgomot mai puțin către exteriorul clădirii (în cazul evacuării la exterior).

EVACUARE LA EXTERIOR

Tubulatura trebuie instalată cât mai scurt (maxim 10ml) și cât mai drept posibil, evitând adăugarea de coturi suplimentare unde există soluții alternative (coturile suplimentare scad performanța de aspirare – nivelul de afectare al performanțelor este unul mic, dar trebuie evitat pe cât posibil).

Pentru trecerea prin peretele exterior este suficientă carotarea cu 50mm, deoarece adaptorul de mărire de diametru al grilajului/valvei se instalează de obicei în interiorul izolației exterioare a clădirii – de aceea instalarea evacuării către exterior poate fi realizată inclusiv la finalul lucrării, după instalarea unității centrale de aspirare.

Grilajul / Valva de evacuare trebuie să fie poziționată la minim 50cm față de aleea exterioară.

EVACUARE LA INTERIOR

Dacă doriți evacuarea la interior, recomandăm instalarea pe evacuare a unui filtru suplimentar HEPA (cartușul de filtrare al acestuia fiind un consumabil cu durată de viață de minim 6 luni) ca element de siguranță.

Cartușul va trebui verificat regulat pentru a fi schimbat în caz de nevoie, dar și pentru a evita suprasolicitarea sistemului.

Solicitare ofertă