Sisteme Centrale de Aspirare

Instrucțiuni de instalare  〉  Circuit de Comandă

circuit de comandă
sistem central de aspirare

Conexiunile circuitului de comandă se vor realiza în paralel. Astfel, indiferent de priza de aspirare la care se realizează puntea între cele două fire (prin butonul de ON/OFF al accesoriilor, între pinii prizei sau prin micro-contactul prizei), sistemul central de aspirare va fi pus în funcțiune.

Circuitul de joasă tensiune face legătura între conectorii modulului de joasă tensiune și conexiunile prizelor de aspirare.

Se va pleca de la unitate în paralel cu tubulatura și se va lăsa 10-15cm exces în interiorul soclului celei mai apropiate prize de aspirare, de acolo se pleacă în continuare cu următorul traseu la următoarea priză, lăsând exces de 10-15cm în soclul de plecare și 10-15cm în următoarea priză (la făraș/Vroom se lasă 1m exces pentru a acoperi lungimea furtunului de conexiune; la soclurile prizelor INTHEWALL se vor realiza conexiunile la firele acestora, se vor izola și se vor introduce în copex).

CONEXIUNEA
LA UNITATEA CENTRALĂ

conexiune
DIRECTĂ

Conexiunile circuitului de comandă la unitatea centrală se vor realiza direct.

conexiune
TIP PAPUCI

Conexiunile circuitului de comandă la unitatea centrală se vor realiza direct, fără componente suplimentare (conectorii tip papuc vin împreună cu unitatea).

conexiune
CUTIE DE DISTRIBUȚIE

Conexiunile circuitului de comandă la unitatea centrală se vor realiza direct (conectorul vine împreună cu unitatea) conectați cele 2 fire ale circuitului de comandă la terminalele VERDE și GALBEN din cutia de distribuție furnizată.

ATENȚIE: unele modele trebuie conectate pe perechea ROȘU și NEGRU – testați făcând un scurt între aceste terminale înainte de a realiza conexiunile permanente.

ATENȚIE!
Nu uitați să poziționați cablul de comandă (cablul de joasă tensiune) într-o poziție accesibilă în interiorul soclului prizei, astfel încât, la finalizarea tuturor lucrărilor din locație, excesul să poată fi tras către exterior pentru a putea fi realizată conexiunea la priza de aspirare.

CONEXIUNEA
LA PRIZELE DE ASPIRARE

Pentru a realiza conexiunile circuitului de comandă la prizele de aspirare veți conecta câte un fir de la fiecare traseu prezent în soclu (cablul cu 2 fire care vine de la unitate/altă priză și cablul cu 2 fire care pleacă la următoarea priză/făraș/Vroom/etc. dacă există) și se va lega la unul din firele/conexiunile prizei, repetând procedeul cu al doilea fir/conexiune (conexiuni în paralel).

conexiune
DIRECTĂ

Țineți cont de faptul că sub fiecare șurub sunt prezente un arc și un pin de contact (elemente foarte mici dar vitale circuitului de comandă) și că detașarea șuruburilor trebuie evitată sau realizată cu precauție.

conexiune
TIP PAPUCI

Solicitare ofertă