PROTECȚIE INCENDIU PENTRU TRANSPORTOARE MATERIALE VRAC

FIREPRO

FIREPRO - Protecție la Incendiu a Transportoarelor de Materiale

Există un risc real de incendiu la transportul materialului în vrac cu transportoare dedicate. Incendiul poate apărea, de exemplu, în podurile de cărbune din sectorul energetic sau în benzile transportoare din alte industrii. În caz de detecție și protecție împotriva incendiilor insuficiente, consecințele unui incendiu pot fi devastatoare.

Sistemul automat de stingere a incendiilor FIREPRO este o posibila soluție pentru protecția acestor echipamente. Funcționarea sistemului FIREPRO se bazează pe monitorizarea zonei protejate cu detectoare optice foarte sensibile care captează parametri specifici de incendiu. Dacă este detectat un incendiu, detectorul trimite un semnal în milisecunde către panoul de control, care începe imediat stingerea. Agentul de stingere sub formă de ceață de apă este distribuit uniform în spațiul protejat prin duze speciale concepute special pentru tipul dat de stingere.

Protectie Foc Transportor Materiale

AVANTAJE

viteză mare de reacție a sistemului
monitorizarea automată a detectorilor și a duzelor împotriva murdăriei
consum redus de apă de stingere comparativ cu alte sisteme
variabilitatea setărilor sistemului și a elementelor de acțiune
funcționare în mediu exploziv

CAUZE ALE INCENDILOR LA TRANSPORTOARE

o rolă de curea fierbinte care declanșează un incendiu
o scânteie care provoacă un incendiu în materialul transportat
focare de trafic și aprinderea acestora (autoaprindere, incandescență)
defecțiune electrică sau eroare umană

COMPONENTE ALE SISTEMULUI DE STINGERE FIREPRO

Senzor detectie incendiu Lumex2

DETECTOR LUMEX 2

Un detector optic face posibilă indicarea flăcării și scânteilor în secțiunea tehnologică monitorizată și convertirea și stimularea acestui stimul într-un semnal adecvat pentru evaluare și procesare ulterioară. Este echipat cu o suflantă pentru a asigura acuratețea detectării spectrului IR și UV. Utilizare posibilă în zone cu iluminat artificial și alte tipuri de lumini.

Unitate Control Conex RSBP

UNITATE DE CONTROL CONEX

Unitatea de control este instalată în apropierea echipamentului protejat la îndemâna operatorului în afara zonelor cu risc de explozie și incendiu. Cablurile de la detectoare și elementele de stingere a incendiilor sunt conectate la panoul de comandă. Semnalizarea optică sau acustică, semnalele către/de la sistemul de control și alte dispozitive de blocare și conexiuni pot fi, de asemenea, conectate la panou.

Duze Dispersie Ceata Apa

DUZE

Duzele descarcă mijloace de stingere a incendiilor din sistemele de protecție împotriva incendiilor în tehnologii ca parte a instalației. Duzele special dezvoltate care eliberează ceața de apă pentru stingere reduc semnificativ consumul de apă. Duzele sunt proiectate pentru medii cu praf și sunt echipate cu protecție împotriva poluării.

Solictare Ofertă

Suntem bucuroși să discutăm despre proiectul dumneavoastră! Pentru solicitarea unei oferte vă rugăm să ne contactați telefonic sau completând formularul dedicat.

Solictare Ofertă

Suntem bucuroși să discutăm despre proiectul dumneavoastră! Pentru solicitarea unei oferte vă rugăm să ne contactați telefonic sau completând formularul dedicat.

Solicitare ofertă