PROTECȚIE INCENDIU CABINE DE VOPSIT

FIREPRO

FIREPRO - Protecție Incendiu Cabine de Vopsit

Tratarea suprafeței se face de obicei prin sisteme automate de vopsire, o astfel de tehnologie fiind pusă în pericol de probabilitatea mare de incendiu sau explozie. Acest pericol este prezent în cabinele de vopsit la aplicarea materialelor de acoperire – lichide organice și pulbere.

Sistemul special FIREPRO al RSBP pentru protecția cabinelor de vopsit oferă o soluție complexă formată din servicii și produse legate de apărarea împotriva incendiilor, livrare, până la instalarea și întreținerea completă. Astfel riscul de incendiu este minimizat. Protecția împotriva incendiilor proiectată și instalată corespunzător economisește cheltuielile pentru reparații și repunerea în funcțiune.

Sistemul FIREPRO îndeplinește cerințele de siguranță pentru protecția împotriva incendiilor a cabinelor de vopsit conform EN 16985, EN ISO 19353, EN 50176 și EN 50177.

Protectie Incendiu Cabine de Vopsit
Protectie Incendiu Cabine Vopsit FIREPRO RSBP

CUM FUNCȚIONEAZĂ

Detectoare de precizie ridicată verifică în mod constant toate punctele critice din cabina de vopsit. Dacă detectorul identifică flăcări, acesta trimite un semnal către unitatea de control. Panoul de control evaluează semnalul și dacă incendiul este recunoscut, activează sistemul de stingere a incendiului.

Totul se desfășoară în milisecunde.

Panoul de control este, de asemenea, conectat la sistemul de control al liniilor de vopsire și, ulterior, oprește echipamentul de pulverizare pentru a preveni dozarea ulterioară a substanțelor inflamabile în zonele protejate.

Incendiul rezultat în cabina de pulverizare este stins foarte rapid și eficient prin sistemul de protecție FIREPRO al RSBP, astfel încât liniile de producție să poată fi repuse în funcțiune într-un timp scurt.

Doar acest tip complex de protecție minimizează costurile și timpul de nefuncționare cauzat de incendiu.

Protectie Incendiu Cabine Vopsit FIREPRO RSBP

AVANTAJE

reacții extrem de rapide ale detectorilor optici
stingerea direct pe dispozitivul de pulverizare
prevenirea transmiterii flăcării prin conducte
soluție „tailor-made” pentru client
sisteme modulare – utilizarea configurabilă a componentelor
detectoarele inteligente elimină activările false în medii explozive
un stingător de incendiu este prietenos cu producția

CAUZE ALE INCENDILOR ÎN VOPSITORII

materiale de vospit inflamabile
tensiunea electrostatică la pistoalele de pulverizare
formarea unei atmosfere explozive datorită acumulării de material de vopsea
împământare insuficientă a produselor vopsite
decantare a materialelor pentru vopsit în cabină, filtre sau cicloane

COMPONENTE ALE SISTEMULUI DE STINGERE FIREPRO

Senzor detectie incendiu Lumex2

LUMEX 2

Detectează flăcări și scântei în secțiunea tehnologică monitorizată și transformă și amplifică acest stimul într-un semnal adecvat pentru evaluare și procesare ulterioară.
Lumex 2 este echipat cu un deflector pentru a asigura acuratețea detectării spectrului IR și UV. Potrivit pentru zone cu iluminat artificial. Este dotat cu memorie internă, care asigură arhivarea independentă a datelor.
Unitate Control Conex RSBP

UNITATE DE CONTROL CONEX

Unitatea de control este instalată în apropierea echipamentului protejat la îndemâna operatorului. Cablajul de la detectoare și elementele de stingere a incendiilor este conectat la unitatea de comandă.

Semnalizarea optică sau acustică, precum și semnalele către/de la sistemul de control și alte dispozitive de blocare și conexiuni pot fi, de asemenea, conectate.

REFERINȚE

Solictare Ofertă

Suntem bucuroși să discutăm despre proiectul dumneavoastră! Pentru solicitarea unei oferte vă rugăm să ne contactați telefonic sau completând formularul dedicat.

Solictare Ofertă

Suntem bucuroși să discutăm despre proiectul dumneavoastră! Pentru solicitarea unei oferte vă rugăm să ne contactați telefonic sau completând formularul dedicat.

Solicitare ofertă