VENTILARE EXPLOZIE FĂRĂ FLACĂRĂ

FLEX

Echipamente de ventilare explozie fără flacără - FLEX

Echipamentul de ventilare explozie fără flacără FLEX este o soluție potrivită pentru instalarea pe echipamente tehnologice în interiorul clădirilor sau în hale de producție. Spre deosebire de ventilarea convențională pentru explozie, unde pot fi atinse temperaturi de până la 1.500 °C, dispozitivul FLEX poate răci temperaturile flăcării și ale gazelor de ardere la un nivel care nu mai este periculos pentru tehnologie și oamenii din jurul echipamentului. FLEX îndeplinește cele mai stricte cerințe ale legislației pentru ventilarea fără flacără și este certificat conform EN 16009.

Unde apare riscul?

Riscul de explozie de praf combustibil, inclusiv topitură sau praf metalic, există în locurile în care acest praf este manipulat în orice mod. Utilizarea ventilării convenționale pentru explozie în interior sau în cazurile în care echipamentele protejate sunt aproape unele de cealalte în exterior poate fi nedorită din cauza pericolului pentru lucrători, sănătatea și viața acestora și echipamentele de producție din jur.

AVANTAJE

capturarea eficientă a flăcării și a temperaturii
asigură o zonă sigură pentru echipamente, construcții și oameni
potrivite pentru industria alimentară și farmaceutică
eficiență ridicată și fiabilitate a sistemului
instalare ușoară și funcționare fără întreținere
eliminarea costurilor ridicate pentru modificarea clădirii
soluție convenabilă din punct de vedere financiar
eficiență 100% ventilare explozie fără flacără
posibilitatea de aplicare pe echipamente implicate în prelucrarea pulberilor/prafului cu valori mari pentru parametrii de explozie, inclusiv praf de metal ușor (Al, Mg, etc.)
echipament certificat pentru praf exploziv cu valori extrem de scăzute ale energiei minime de inițiere și ale temperaturii minime de inițiere (MIE, MIT)

PORTRIVIT PENTRU

echipamente de filtrare
containere
mori
concasoare
separatoare de praf
separatoare ciclonice
și alte echipamente industriale

FLEX ARE DOUĂ FUNCȚII

Ventilarea exploziilor și prevenirea propagării incendiului sunt două funcții de bază ale dispozitivului.

Dispozitivul de ventilare explozie se deschide datorită presiunii în creștere rapidă, iar FLEX absoarbe flacăra, praful care arde și gazele. Spre deosebire de o ventilare de explozie clasică, dispozitivul FLEX este capabil să absoarbă aceste efecte nedorite datorită construcției sale.

Ventilarea exploziei poate atinge temperaturi de până la 1.500 °C, cu metale ușoare precum aluminiul și magneziul, temperatura fiind în jur de 3.000 °C. În timpul ventilării prin explozie cu echipamentul FLEX fără flacără, temperatura este coborâtă la un nivel sigur care nu este periculos pentru echipamentele din jur și pentru munca și mișcarea personalului.

 

INDUSTRIA ALIMENTARĂ - PRODUCȚIE MALȚ

Fabricile de malț sunt o parte integrantă a industriei alimentare. Acest studiu de caz vă va arăta toate zonele de risc, inclusiv selecția celei mai potrivite soluții de protecție proiectate de RSBP împotriva exploziilor. DETALII

Imagini reprezentative din proiecte

Solictare Ofertă

Suntem bucuroși să discutăm despre proiectul dumneavoastră! Pentru solicitarea unei oferte vă rugăm să ne contactați telefonic sau completând formularul dedicat.

Solictare Ofertă

Suntem bucuroși să discutăm despre proiectul dumneavoastră! Pentru solicitarea unei oferte vă rugăm să ne contactați telefonic sau completând formularul dedicat.

Solicitare ofertă