IZOLARE EXPLOZIE – VALVĂ GLISANTĂ CU ACȚIONARE RAPIDĂ

GATEX

Echipamente de izolare explozie - GATEX

Valva glisantă cu acțiune rapidă GatEx face parte dintr-un sistem utilizat pentru a preveni propagarea unei explozii între unitățile individuale ale tehnologiei de producție. GatEx este activat atunci când este detectată o explozie. Detectoarele de presiune și optice special dezvoltate monitorizează în mod constant zonele protejate ale tehnologiei de producție. Detectorul de presiune DetEx și detectoarele optice LumEx 1 sau LumEx 4 pot fi utilizate pentru detectare.

Activarea este posibilă și prin intermediul dispozitivului de ventilare pentru explozie VMP. Detectorul trimite un semnal către unitatea de control, care activează mecanismul de închidere. Valva glisantă cu acțiune rapidă este închisă pneumatic. Când are loc o explozie, conducta va fi complet închisă în milisecunde.

Poate fi utilizat în instalații care utilizează transport pneumatic, extracție și în locuri cu o distanță scurtă de instalare. Este potrivit pentru tehnologiile concepute pentru presiune maximă de explozie (pmax). Designul include o funcție de siguranță, care pune elementul glisant într-o stare de siguranță (închisă) în cazul unei întreruperi de curent sau a unei căderi de presiune în tehnologia protejată. Dispozitivul este certificat conform EN 15089.

Unde apare riscul?

În linii tehnologice, datorită aprinderii unui amestec exploziv, cum ar fi un amestec de praf cu aer, gaz cu aer, ceață combustibilă și combinațiile acestora. În transportul pneumatic, riscul de explozie este mai mare deoarece sursa de inițiere poate pătrunde foarte ușor în sistemul de conducte la începutul întregului proces.

AVANTAJE

potrivit pentru conducte de la dimensiunea DN 50
rezistență la presiune de până la 21 bar
timp de reacție extrem de rapid
distanță scurtă de instalare

PORTRIVIT PENTRU

filtre
silozuri
mori
concasoare
separatoare de praf
uscătoare
separatoare ciclonice
țevi de umplere și alte echipamente industriale

PROTECȚIA UNITĂȚII DE FILTRARE CU SISTEM HRD ȘI GATEX

Instalare Sistem Suprimare Explozie HRD cu GATEX

INSTALAREA GATEX PE ȚEAVĂ DE UMPLERE

Instalare Gatex pe Tubulatura Umplere

PROTECȚIE CU DISPOZITIV DE VENTILARE FĂRĂ FLACARĂ - FLEX ȘI GATEX

Instalare echipament izolare explozie FLEX cu GATEX

Imagini reprezentative din proiecte

Solictare Ofertă

Suntem bucuroși să discutăm despre proiectul dumneavoastră! Pentru solicitarea unei oferte vă rugăm să ne contactați telefonic sau completând formularul dedicat.

Solictare Ofertă

Suntem bucuroși să discutăm despre proiectul dumneavoastră! Pentru solicitarea unei oferte vă rugăm să ne contactați telefonic sau completând formularul dedicat.

Solicitare ofertă