ECHIPAMENT IZOLARE EXPLOZIE

BARIERA HRD

Echipament izolare explozie - Bariera HRD

Bariera HRD este un sistem activ care previne propagarea unei explozii. Eliberează agentul de stingere extrem de rapid în conductă și astfel oprește creșterea presiunii. Bariera HRD poate izola, de asemenea, o explozie de praf clasificată ca praf St2, praf de metal ușor, gaze și amestecuri hibride. Detectoarele de presiune și optice special dezvoltate monitorizează în mod constant zonele protejate ale echipamentelor de producție. Senzorul de presiune DetEx și senzorii optici LumEx 1 sau LumEx 4 pot fi utilizați pentru detectare. Activarea barierei HRD este posibilă și prin intermediul dispozitivului de evacuare a exploziei VMP. Dacă este detectată o explozie, detectoarele transmit un semnal către unitatea de control, care activează recipientele de stocare agent de stingere HRD. Acestea sunt echipate cu supape cu deschidere rapidă capabile să elibereze imediat agentul de stingere în spațiul protejat și să creeze astfel o barieră de stingere eficientă. Bariera HRD completează în mod adecvat sistemul de suprimare a exploziilor HRD utilizat pentru protejarea dispozitivelor. Combinația adecvată a acestor două sisteme previne eficient deteriorarea proprietății și protejează viețile oamenilor. Acest sistem de izolare a exploziilor este certificat conform standardului EN 15089.

Unde apare riscul?

Mai ales în timpul transportului de material în vrac în conducte care conectează părți individuale ale tehnologiei de producție.
Inițierea (de exemplu, suprafață fierbinte, frecare, o scânteie de la defectarea echipamentului etc.) poate fi formată cu ușurință, care în combinație cu aerul care curge și materialul transportat creează un amestec foarte exploziv.
În timpul unei explozii, o undă de presiune se propagă mai întâi prin conductă, urmată de o flacără. Când sunt transferate în părțile ulterioare ale tehnologiei de producție, pot apărea explozii secundare, care pot avea consecințe și mai devastatoare din cauza turbulențelor create în sistemul de tubulatură.

AVANTAJE

răspuns rapid al sistemului de la detectare până la stingere
distanță de instalare foarte scurtă
stocarea independentă a datelor de la detector
variabilitate în utilizare: detectoare, unități de control și actuatoare
posibilitatea de utilizare pentru aplicații interioare și exterioare
fiabilitate ridicată a sistemului
potrivit pentru echipamentele cu cerințe crescute privind condițiile de igienă (industria alimentară, industria farmaceutică etc.)
posibilitatea de instalare pe echipamente cu diferite procese de operare (proces de vibrații, temperatură ridicată, etc.)

PORTRIVIT PENTRU

filtre
buncăre
mori
concasoare
separatoare
mixere
separatoare ciclonice
și alte echipamente industriale

INSTALAREA BARIEREI HRD COMBINATĂ CU DISPOZITIVUL FLEX DE VENTILARE A EXPLOZIEI FĂRĂ FLACĂ

Exemplu Instalare Bariera HRD cu FLEX

INSTALAREA BARIEREI HRD COMBINATĂ CU DISPOZITIVUL DE VENTILARE A EXPLOZIEI VMP

Exemplu Instalare Bariera HRD cu VMP

INDUSTRIA ALIMENTARĂ - PRODUCȚIE MALȚ

Fabricile de malț sunt o parte integrantă a industriei alimentare. Acest studiu de caz vă va arăta toate zonele de risc, inclusiv selecția celei mai potrivite soluții de protecție proiectate de RSBP împotriva exploziilor. DETALII

Imagini reprezentative din proiecte

Solictare Ofertă

Suntem bucuroși să discutăm despre proiectul dumneavoastră! Pentru solicitarea unei oferte vă rugăm să ne contactați telefonic sau completând formularul dedicat.

Solictare Ofertă

Suntem bucuroși să discutăm despre proiectul dumneavoastră! Pentru solicitarea unei oferte vă rugăm să ne contactați telefonic sau completând formularul dedicat.

Solicitare ofertă