ECHIPAMENTE PROTECȚIE ANTI-EXPLOZIE

ATEX

Protecția la explozie

O explozie este o amenințare comună pentru producția industrială. În ultimii zece ani, au avut loc zeci de explozii în întreaga lume, care au cauzat morți, răniri și pierderi financiare considerabile în proprietățile distruse. Cauză? În cele mai multe cazuri, s-a întâmplat din cauza aprinderii gazelor, vaporilor și prafului inflamabil. Cu toate acestea, consecințele tragice ar putea fi evitate prin utilizarea echipamentelor (de calitate) de protecție anti-explozie.

Riscul de explozie există oriunde sunt îndeplinite toate condițiile de explozie în același timp. Pericolul se aplică în special transporturilor pneumatice de materiale, transportoarelor verticale și orizontale, unităților de aspirare și filtrare, uscătoarelor, recipientelor de depozitare pentru materiale și pulbere (silozuri, rezervoare), mori și concasoare, echipamente de prelucrare, unde materiale din aliaje de metale ușoare (aluminiu, magneziu etc.) sunt tăiate sau sablate în timpul procedurii.

Nu puteți elimina riscul unei explozii, dar puteți minimiza consecințele.

Teste Echipamente Protecție Anti-Explozie

VMP & VENT PRO

ventilare explozie

FLEX

ventilare explozie fără flacără

SISTEM HRD

suprimare explozie

BARIERĂ HRD

izolare explozie

B-FLAP I

izolare explozie

GATEX

izolare explozie

ELEVEX

protecție la explozie transportoare

CAUZELE PRINCIPALE ALE EXPLOZIILOR DE PRAF

O explozie are loc atunci când praful combustibil dispersat în aer într-o concentrație suficient de mare se acumulează într-un loc închis în atmosferă sau în prezența unui agent oxidant (oxigen pur). Ultimele cerințe sunt o sursă de aprindere într-un spațiu dat și la un moment dat. Explozia se caracterizează prin producerea rapidă de cantități mari de căldură, gaze de ardere și o creștere enormă a presiunii. Asta duce la un val de explozie și, de obicei, la distrugerea tehnologiei. Viața și sănătatea angajaților sunt în pericol, producția este întreruptă sau oprită. Repararea daunelor este costisitoare și adesea necesită timp.

RISCUL PRODUCERII UNEI EXPLOZII ESTE PREZENT ÎN FIECARE UNITATE INDUSTRIALĂ

Praful din materialele organice și din cele mai sintetice materiale și din metale este inflamabil și poate exploda. Riscul de explozie se aplică tuturor instalațiilor industriale care prelucrează și manipulează materiale solide în vrac și materiale pulbere. Condițiile de explozie sunt afișate într-un pentagon de explozie. De menționat industriile cu cel mai mare risc de explozie a prafului: energie, agricultură și alimentară, industria chimică și farmaceutică, industria lemnului și a hârtiei, prelucrarea metalelor și în timpul aplicării vopselelor.

În viața reală, este imposibil să se elimine sursa de inițiere sau atmosfera explozivă. Astfel, cea mai utilizată variantă de protecție constă în echipamente concepute pentru a limita efectul exploziei. Aceasta soluție include măsuri pentru reducerea, suprimarea și prevenirea propagării unei explozii.

VENTILAREA EXPLOZIEI

Dispozitivele de ventilare a exploziei sunt utilizate pentru a proteja împotriva consecințelor unei explozii. Dacă într-o instalație industrială are loc o explozie și presiunea de explozie atinge valoarea maximă, dispozitivele de ventilare/evacuare a exploziei se deschid automat. Presiunea din echipament scade la un nivel sigur. Datorită acestui fapt, echipamentele industriale nu vor fi distruse. Cea mai comună variantă de protecție de acest fel sunt panourile de ventilare VMP și VENT PRO sau dispozitivele pentru ventilare a exploziei fără flacără - FLEX.

IZOLAREA EXPLOZIEI

Dispozitivele de protecție a propagării exploziilor sunt sisteme de prevenire a transmiterii exploziilor către părțile conexe ale echipamentelor. Trebuie utilizate atât varianta pasivă (valvă cu clapetă de izolare împotriva exploziei B-FLAP I), cât și varianta activă (valvă glisantă cu acțiune rapidă GatEx și bariera HRD).

SUPRIMAREA EXPLOZIEI

O altă metodă de protecție împotriva exploziilor este suprimarea. Sistemul HRD detectează o explozie și activează agenții de stingere în milisecunde pentru a suprima explozia. Sistemul reduce presiunea de explozie din interiorul dispozitivului la un nivel la care echipamentul nu va fi distrus.

SISTEMUL ELEVEX

ELEVEX este o soluție eficientă certificată pentru protecția împotriva exploziilor transportoarelor verticale și orizontale. Sistemul ELEVEX reduce presiunea de explozie la o valoare extrem de scăzută. Instalarea sistemului ELEVEX nu previne o explozie într-un elevator sau alt sistem de transport similar, dar rezultatele dezastruoase ale unei explozii pot fi reduse la minimum.

CEA MAI EFICIENTĂ VARIANTĂ DE PROTECȚIE ANTI-EXPLOZIE

Pentru a obține cea mai eficientă protecție, RSBP recomandă combinarea tipurilor individuale de protecție. O astfel de soluție este utilă în special în zonele cu risc ridicat în care există un pericol semnificativ de distrugere tehnologică, rănire sau deces.

Doriți să aflați mai multe despre riscul de explozie sau să aflați despre cea mai potrivită protecție împotriva exploziilor? Contactaţi-ne.

VMP & VENT PRO

ventilare explozie

FLEX

ventilare explozie fără flacără

SISTEM HRD

suprimare explozie

BARIERĂ HRD

izolare explozie

B-FLAP I

izolare explozie

GATEX

izolare explozie

ELEVEX

protecție la explozie transportoare

Solictare Ofertă

Suntem bucuroși să discutăm despre proiectul dumneavoastră! Pentru solicitarea unei oferte vă rugăm să ne contactați telefonic sau completând formularul dedicat.

Solictare Ofertă

Suntem bucuroși să discutăm despre proiectul dumneavoastră! Pentru solicitarea unei oferte vă rugăm să ne contactați telefonic sau completând formularul dedicat.

Solicitare ofertă