În perioada 12 – 15 septembrie 2019 vă așteptăm la Romexpo, Pavilion B2, stand 354-357 pentru a vedea cum funcționează un sistem central de aspirare și a discuta despre această soluție inovativă.

Deretica integrează în Apartamentul #better – sistemul central de aspirare – tehnologia care ridică nivelul de confort și simplifică modul în care faci curățenie.

Proiectul Apartamentul #better este realizat de către Asociația #better în parteneriat cu Romexpo și firme expozante din cadrul BIFE-SIM 2019.

Acest proiect a luat formă din dorința de a informa publicul cu privire la un apartament corect din punct de vedere al suprafeței optime și al dispunerii pieselor de mobilier. Acesta conține atât latura educativă/informativă (finanțare, contracte, credite etc), cât și prezentarea practică a unui apartament corect din punct de vedere al suprafeței, accesului și dispunerii pieselor de mobilier.

Asociatia #better doreste sa definească un model concret care speră să devină o referință, un pretext de pregătire a deciziei, un deziderat: APARTAMENTUL CU 3 CAMERE, cu suprafața utilă de 100 metri pătrați, cu buget de 100.000 euro, în zona cel mai probabil metropolitană, a orașelor mari și aglomerate – București, Cluj, Iași, Brasov, Timișoara.

Sunt o serie de trăsături neaparat necesare unui astfel de tip de demers:
• bloc cu regim de înălțime P+2, cu parter liber destinat relației cu zona dedicată curții si cu 2 locuri de parcare pentru fiecare apartament;
• apartamentele au fereastră la baie, spatii de depozitare, bucătărie închisă, independentă, balcon închis dar și deschis, suprafețe cel puțin minim legal stipulat în legea locuinței;
• model de asociere pentru derularea investitiei prin asocierea viitorilor vecini dar si regulament de locuire;
• probabil cel mai relevant, buget eficient rezultat din asociere non-profit si implicare a viitorilor vecini inca din faza de alegere a terenului – zona, cerinte specific;
• curs de pregatire a deciziei cu implicarea companiei angajator si chiar de sustinere a relatiei financiare cu banca;
• promovarea conceptului si a documentatiei tehnice ca model de bună practică și referință pentru cei care urmează un alt parcurs pentru alt tip de locuință dar care pot să înțeleagă astfel ce documente sunt necesare, care sunt riscurile unei decizii emoționale sau care pot fi avantajele unui demers bine documentat atât ca timp alocat cât și criterii de alegere.

Pentru prezentarea unui astfel de apartament, în Pavilionul B2 din cadrul BIFE-SIM – Târg internațional de mobilă, echipamente și accesorii este creată o zonă de 150 mp, ceea ce în realitate se plătește atunci când construiești, dincolo de spațiul UTIL – 100 metri pătrați, la care se adaugă parcări, spații comune, grosimi de pereți.

Solicitare ofertă